Forhandler login  ·  Alfabetisk index  ·  Sitemap

 • Kontakt os
  • KONTAKT OS

   - Og lad os fortælle hvordan vi kan hjælpe dig med dine sprøjteopgaver

   Ring på telefon

   +45 98 67 42 33

   eller

   udfyld vores kontaktformular >

   så kontakter vi dig.

   Find en Danfoil medarbejder >

     

   ÅBNINGSTIDER

    

        
     Man - torsdag: Kl. 08:00 - 16:00  
     Fredag: Kl. 08:00 - 13:30  
          

     

   VAGTORDNING

   Kontakt en servicemontør uden for normal åbningstid – mod et mindre gebyr.

   Vagttelefonen er åben fra uge 16 til og med uge 41.

    +45 40 43 12 33

    


 • Book et møde
  • BOOK ET MØDE

   Du kan til hver en tid booke et møde med en af danfoils konsulenter, som gerne drøfter danfoil sprøjteteknologi med dig, og beskriver hvilke konkrete fordele du vil kunne opnå ved at anvende en danfoil marksprøjte på din bedrift.

     


     

    

   Du kan booke et møde ved at udfylde formularen og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

   BOOK DIT MØDE NU >

 • Tilmeld Nyhedsbrev
  • OPTIMAL SPRØJTNING

   Tilmeld dig danfoils nyhedsmagasin Optimal sprøjtning og bliv opdateret på de seneste nyheder.


     

   Optimal sprøjtning vil løbende opdatere dig på følgende områder:

   Artikler om danfoil brugerne

   Indlæg fra danfoil brugerne og danfoil om sprøjteteknik, erfaringer, indstillinger af sprøjten, brug af kemikalier

   Indlæg plantavlskonsulenter, kemikaliebranchen, mm

   Indlæg fra demogårdene


     

   DU FÅR OGSÅ

   Nyheder fra danfoil

   Service, tips og tricks

   Information om arrangementer, messer, dyrskuer, demonstrationer, mm.

    

   TILMELD DIG HER >

 • Tjen penge på marksprøjtning
  • TJEN PENGE PÅ MARKSPRØJTNING - PRØV DANFOIL KALKULATOR


   DANFOIL KALKULATOR >
     
   BOOK ET MØDE >

   Vi har i samarbejde med Agrolab udarbejdet et beregningsskema der kigger på de omkostningsmæssige forskelle mellem en danfoil sprøjte, og en konventionel sprøjte. Klik på linket ovenfor og se dine besparelsesmuligheder med en danfoil sprøjte - tallene taler vist for sig selv.


     

 
Klare fordele Kan du tjene penge...? danfoil-sprøjten og miljøet Forsøg med danfoil-sprøjten Godkendelse af danfoil Sprøjtekoncept hos tyske JKI Afdrift FarmTest Kartofler Test med aktivt stof

Hurtige Links

Brochurer »

Bestil materiale »

Forhandlerlisten »

Book en demo »

Video »

Godkendelse af danfoil Sprøjtekoncept hos tyske JKI

Det tyske godkendelsesinstitut JKI (Julius Kuhn Institut) i Braunschweig (tidligere kendt under navnet BBA) har gennem en årrække været førende indenfor godkendelse af marksprøjter i Europa og mange af de regelsæt der i dag er indarbejdet hos de forskellige landes myndigheder på sprøjteområdet stammer i høj grad fra JKI.

Til grund for JKI´s godkendelsesprocedure ligger følgende standarder: JKI (bekendtgørelse 1-2.3.1, marts 1999.; EN 12761-1 januar 2002 og JKI (bekendtgørelse 1-2.1 oktober 2004). I JKI´s godkendelsesprocedure ligges der vægt på, at marksprøjten fordeler sprøjte-væsken jævnt, både fra den enkelte forstøver og tværfordelingen på bommen. Derudover foretages der test af rest-mængden i marksprøjten og evnen til at fortynde denne restmængde via rent-vandstanken. JKI godkender endvidere sprøjten ud fra en sikkerhedsmæssig vinkel, både i forhold til arbejde på sprøjten og trafiksikkerhed. Det er derfor også en klar blåstempling af danfoils sprøjte-koncept, da vi den 19. marts 2008 blev anerkendt og godkendt af JKI - danfoils godkendelsesnummer er G 1796.

I det følgende skal vi kort beskrive, hvordan danfoil har opnået godkendelsen fra JKI.

Enkelt forstøver flow

Det første målepunkt er væskeflowet fra de enkelte forstøvere. I JKI´s standard er den tilladte variation +/- 5% i forhold til gennemsnittet for alle forstøvere på bommen. JKI har målt afvigelser fra middelværdien af væskeflowet fra forstøverne på en fabriksny danfoil-sprøjte til at være 4,93% ved 35 l/ha, 4,68% ved 50 l/ha og 4,85% ved 80 l/ha. Danfoil holder sig dermed indenfor grænserne for den tilladte variation

Tværfordeling målt på rillebord

JKI måler herefter danfoil sprøjtens tværfordeling. Standarden EN 12761-1 foreskriver anvendelse af et såkaldt rillebord som testmedie. I retningslinierne er kravet til tværfordeling, at variations-koefficienten skal være mindre end 7% for én indstilling samt under 9% for øvrige anbefalede indstillinger incl. bomhøjde-variationer på +/- 100 mm.
JKI´s har gennemført test af tværfordelingen af danfoil sprøjten med Eurofoil® forstøvere. Ved de fra danfoil anbefalede indstillinger var resultatet fra testen på rillebordet variationskoefficienter fra 3,93% til 8,24%. Danfoil overholdte dermed kravene for en god tværfordeling, hvilket samtidig bekræfter Eurofoil®- forstøverens egenskaber. En test med samme sprøjte efter én sæsons sprøjtning viste en variationskoefficient meget tæt på de første tests og indenfor de givne rammer.

Restmængde og omrøring

JKI har testet danfoil-sprøjtens tekniske restmængde af sprøjtevæske. Standarden foreskriver max. 0,5% af tank-volumen + 2 liter pr meter. Danfoil sprøjten der blev testet var en ConCorde 24 meter med 3.000 liter tank. Hvilket skulle give en max restmængde på 63 liter. Resultaterne fra JKI viste en restmængde på 21,5 liter, hvilket er langt under max. grænsen.
JKI testede efterfølgende danfoil-sprøjtens evne til at fortynde det tilbageværende sprøjtevæske. Standarden siger at rest-mængden skal kunne fortyndes 10 gange. Testen med danfoil sprøjten viste en fortynding af det tilbageværende sprøjte-væske på 22 gange.

> Produktprogram> Hvorfor vælge danfoil?> Optimal Sprøjtning   > Nyheder> Service> Danfoil Kalkulator   > Bag om danfoil
Tlf. +45 98 67 42 33
Fax 98 67 34 88
info@danfoil.dk
Danfoil A/S
Jellingvej 14
DK-9230 Svenstrup