Forhandler login  ·  Alfabetisk index  ·  Sitemap

 • Kontakt os
  • KONTAKT OS

   - Og lad os fortælle hvordan vi kan hjælpe dig med dine sprøjteopgaver

   Ring på telefon

   +45 98 67 42 33

   eller

   udfyld vores kontaktformular >

   så kontakter vi dig.

   Find en Danfoil medarbejder >

     

   ÅBNINGSTIDER

    

        
     Man - torsdag: Kl. 08:00 - 16:00  
     Fredag: Kl. 08:00 - 13:30  
          

     

   VAGTORDNING

   Kontakt en servicemontør uden for normal åbningstid – mod et mindre gebyr.

   Vagttelefonen er åben fra uge 16 til og med uge 41.

    +45 40 43 12 33

    


 • Book et møde
  • BOOK ET MØDE

   Du kan til hver en tid booke et møde med en af danfoils konsulenter, som gerne drøfter danfoil sprøjteteknologi med dig, og beskriver hvilke konkrete fordele du vil kunne opnå ved at anvende en danfoil marksprøjte på din bedrift.

     


     

    

   Du kan booke et møde ved at udfylde formularen og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

   BOOK DIT MØDE NU >

 • Tilmeld Nyhedsbrev
  • OPTIMAL SPRØJTNING

   Tilmeld dig danfoils nyhedsmagasin Optimal sprøjtning og bliv opdateret på de seneste nyheder.


     

   Optimal sprøjtning vil løbende opdatere dig på følgende områder:

   Artikler om danfoil brugerne

   Indlæg fra danfoil brugerne og danfoil om sprøjteteknik, erfaringer, indstillinger af sprøjten, brug af kemikalier

   Indlæg plantavlskonsulenter, kemikaliebranchen, mm

   Indlæg fra demogårdene


     

   DU FÅR OGSÅ

   Nyheder fra danfoil

   Service, tips og tricks

   Information om arrangementer, messer, dyrskuer, demonstrationer, mm.

    

   TILMELD DIG HER >

 • Tjen penge på marksprøjtning
  • TJEN PENGE PÅ MARKSPRØJTNING - PRØV DANFOIL KALKULATOR


   DANFOIL KALKULATOR >
     
   BOOK ET MØDE >

   Vi har i samarbejde med Agrolab udarbejdet et beregningsskema der kigger på de omkostningsmæssige forskelle mellem en danfoil sprøjte, og en konventionel sprøjte. Klik på linket ovenfor og se dine besparelsesmuligheder med en danfoil sprøjte - tallene taler vist for sig selv.


     

 
Du er her: Home Nyheder Nyheder 20.000 ha sprøjtet på kun 6 måneder på polsk landbrug med Danfoil ConCorde
Tilmeld Nyhedsbrev

Hurtige Links

Brochurer »

Bestil materiale »

Forhandlerlisten »

Book en demo »

Video »

20.000 ha sprøjtet på kun 6 måneder på polsk landbrug med Danfoil ConCorde

Danskejet polsk landbrug sprøjter med succes sine afgrøder med sin nye Danfoil 36 m ConCorde, der sprøjter med luft i stedet for vand. På denne måde sparer de både tid og penge.

I det nordvestlige Polen ligger et danskejet landbrug på omkring 2000 HA, der dyrker kornafgrøder, såsom hvede, rug og byg. Udover afgrøderne har de på landbruget opbevaringsfaciliteter med tørre systemer, der gør, at de kan holde på kornet lidt længere end andre landbrug. Gården har været danskejet i omkring 10 år og beskæftiger i højsæsonen 12 personer, inklusiv det administrative personale. 

Landbruget har ifølge den daglige leder sprøjter alle deres afgrøder med Danfoil 36 m ConCorde i de sidste 6 måneder. Dette er sket med stor succes, og med besparelser i både tid, penge og kemikalier. 

Sprøjtearbejdet af alle landbrugets afgrøder varetages af een medarbejder, der har ansvaret herfor. Er der brug for det køres der i hold, og da sprøjten har lys monteret, er det intet problem at køre med den efter mørkets frembrud. Samtidig er Danfoil sprøjten knapt så afhængig af vejret, derfor er det af mindre betydning om det blæser, er tåget eller om det er dag eller nat. Danfoil ConCorde forstøver med så små dråber, at de bliver hængende på planten, også selvom det er dugget eller tåget.    

Danfoil ConCordes betydning for det polske landbrug

Ifølge landbrugets polske daglige leder sprøjter de med en hastighed på 8-10 km i timen med en bombredde på 36 meter og med færre stop for at fylde tanken op, hvilket efter hans mening er betragteligt hurtigere end andre maskiner. Dette har den betydning, at de kan sprøjter et større areal på kortere tid end de tidligere har formået.

Derudover anvender de omkring 20 % færre kemikalier med Danfoil ConCorde og dette skyldes blandt andet, at den sprøjter i en vinkel og ikke oppe fra, som andre sprøjtemaskiner. Ifølge landbrugets daglige leder betyder dette, at de kan sprøjte mere direkte og på undersiden af bladene og derfor er der ikke brug for den samme mængde kemikalier som med andre sprøjte maskiner.

”På vore store marker kan vi virkelig udnytte den store kapacitet, vi har med en Danfoil ConCorde med 3000 l tank og 36 meter bom. Med et vandforbrug per hektar på 35-40 liter, har vi per fyldning en rækkevidde på omkring 80 hektar. Desuden udnytter Danfoils sprøjteprincip kemikalierne langt bedre end traditionelle sprøjter”.

Altså mener den daglige leder at sprøjtningen med Danfoil ConCorde er mere effektiv, selv med brug af færre kemikalier end det er tilfældet med andre sprøjte maskiner. Dette betyder for landbruget en økonomisk besparelse, da de ikke anvender den samme mængde kemikalier som tidligere. Miljømæssigt mener den daglige leder samtidig, at sprøjtningen med Danfoil ConCorde har en positiv betydning for miljøet, netop fordi de anvender færre kemikalier end tidligere og derfor lagres der samtidig færre kemikalier i jorden. 

Fremtiden for det polske landbrug

Ifølge den daglige leder går sprøjte arbejdet med Danfoil ConCorde på det polske landbrug rigtig godt og uden de store problemer. Der er, som overskriften fortæller, blevet sprøjtet omkring 20.000 HA siden april måned på det polske landbrug og da dyserne ikke skal skiftes er der ikke nogen økonomiske omkostninger til dette i fremtiden.  Den daglige leder er meget tilfreds med det resultat, de har fået ud af at sprøjte med maskinen, og de vil i fremtiden fortsat sprøjte med Danfoil 36 m ConCorde. Derudover er de interesserede i at fortsætte og eventuelt udvide samarbejdet med Danfoil i fremtiden. 

Efter et ønske om anonymitet er der i artiklen ikke nævnt nogen navne på hverken ejere eller medarbejdere.  

> Produktprogram> Hvorfor vælge danfoil?> Optimal Sprøjtning   > Nyheder> Service> Danfoil Kalkulator   > Bag om danfoil
Tlf. +45 98 67 42 33
Fax 98 67 34 88
info@danfoil.dk
Danfoil A/S
Jellingvej 14
DK-9230 Svenstrup