Forhandler login  ·  Alfabetisk index  ·  Sitemap

 • Kontakt os
  • KONTAKT OS

   - Og lad os fortælle hvordan vi kan hjælpe dig med dine sprøjteopgaver

   Ring på telefon

   +45 98 67 42 33

   eller

   udfyld vores kontaktformular >

   så kontakter vi dig.

   Find en Danfoil medarbejder >

     

   ÅBNINGSTIDER

    

        
     Man - torsdag: Kl. 08:00 - 16:00  
     Fredag: Kl. 08:00 - 13:30  
          

     

   VAGTORDNING

   Kontakt en servicemontør uden for normal åbningstid – mod et mindre gebyr.

   Vagttelefonen er åben fra uge 16 til og med uge 41.

    +45 40 43 12 33

    


 • Book et møde
  • BOOK ET MØDE

   Du kan til hver en tid booke et møde med en af danfoils konsulenter, som gerne drøfter danfoil sprøjteteknologi med dig, og beskriver hvilke konkrete fordele du vil kunne opnå ved at anvende en danfoil marksprøjte på din bedrift.

     


     

    

   Du kan booke et møde ved at udfylde formularen og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

   BOOK DIT MØDE NU >

 • Tilmeld Nyhedsbrev
  • OPTIMAL SPRØJTNING

   Tilmeld dig danfoils nyhedsmagasin Optimal sprøjtning og bliv opdateret på de seneste nyheder.


     

   Optimal sprøjtning vil løbende opdatere dig på følgende områder:

   Artikler om danfoil brugerne

   Indlæg fra danfoil brugerne og danfoil om sprøjteteknik, erfaringer, indstillinger af sprøjten, brug af kemikalier

   Indlæg plantavlskonsulenter, kemikaliebranchen, mm

   Indlæg fra demogårdene


     

   DU FÅR OGSÅ

   Nyheder fra danfoil

   Service, tips og tricks

   Information om arrangementer, messer, dyrskuer, demonstrationer, mm.

    

   TILMELD DIG HER >

 • Tjen penge på marksprøjtning
  • TJEN PENGE PÅ MARKSPRØJTNING - PRØV DANFOIL KALKULATOR


   DANFOIL KALKULATOR >
     
   BOOK ET MØDE >

   Vi har i samarbejde med Agrolab udarbejdet et beregningsskema der kigger på de omkostningsmæssige forskelle mellem en danfoil sprøjte, og en konventionel sprøjte. Klik på linket ovenfor og se dine besparelsesmuligheder med en danfoil sprøjte - tallene taler vist for sig selv.


     

 
Du er her: Home Nyheder Nyheder Korrekt sprøjteindstilling er afgørende for afdrift
Tilmeld Nyhedsbrev

Hurtige Links

Brochurer »

Bestil materiale »

Forhandlerlisten »

Book en demo »

Video »

Korrekt sprøjteindstilling afgørende for afdrift ved sprøjtning på bar jord

Med korrekt indstilling af lufttryk og bomhøjde, kombineret med optimal kørehastighed, kan Gads Maskinstation minimere afdriften ved sprøjtning på bar jord når de anvender en af deres tre danfoil ConCorde trailersprøjter.

Gads Maskinstation ved Skærbæk, er en af landets større maskinstationer. Gads Maskinstation I/S leverer maskiner, mandskab og masser af viden til opgaveløsning hos landbruget, virksomheder og private. Maskinstationen har en af markedets mest moderne maskinpark, heriblandt tre danfoil ConCorde trailersprøjter. Disse tre skal tilsammen sprøjte de cirka 5.000 hektar, som maskinstationen årligt passer.

At valget faldt på ConCorde trailersprøjten fra danfoil, skyldes ifølge Peter Gad, der sammen med Anders og Lars Gad driver maskinstationen, at sprøjten har en høj kapacitet og samtidig et meget lavt vedligehold. Han mener, at specielt den store kapacitet er en fordel for maskinstationen, da de ofte har store afstande ud til deres kunder.

”Den største fordel ved danfoil marksprøjterne er, at de har utroligt lave vedligeholdelsesomkostninger. Samtidig har du også en enorm kapacitet, i og med at du har et væskeforbrug på 35-40 l/ha. Det er utroligt vigtigt for os, når vi ofte skal køre 10-15 km, for at komme ud til landmanden”.

Minimer afdrift ved barjordssprøjtning med korrekt sprøjteindstilling

Der bliver tit stillet spørgsmålstegn ved hvorvidt det er muligt at kontrollere vindafdriften fra en danfoil-sprøjte på grund af den patenterede eurofoil-forstøverteknik. Dette er dog ikke et problem som Peter Gad har oplevet – tværtimod.

Gads Maskinstation har rigtigt meget erfaring med sprøjtning på bar jord. Dette er specielt i forbindelse med ukrudtssprøjtninger i majs. Når afdriften skal minimeres ved sprøjtning på bar jord og i lave afgrøder (stadie 1-5), er det ifølge Peter Gad utroligt vigtigt, at anvende den rigtige sprøjteindstilling. Forhold som minimerer afdrift omfatter bl.a. lavt lufttryk, lav bomhøjde, lav kørehastighed samt medvind i køreretningen forklarer Peter Gad.

”Når vi skal ud og sprøjte på bar jord, specielt i forhold til majs er det vigtigt at have den rigtige sprøjteindstilling. Her er det vigtigste, at sprøjte med et lavt lufttryk på omkring 10-12cm/VS, da denne indstilling giver større dråber, og derved mindsker vindafdrift. Når vi skal sprøjte på bar jord har vi oftest et væskeforbrug på ca. 35-40 l/ha. Lufttrykket ligger for det meste på 10-12 cm/VS, og bomhøjden er ca. 60-70 cm.”

Ved sprøjtning på bar jord er det dog utroligt vigtigt, at være opmærksom under forhold, hvor der er øget risiko for vindafdrift.

”Når du sprøjter på bar jord under forhold, hvor der er øget risiko for afdrift, er det vigtigt at sprøjteføreren er meget opmærksom på sprøjteindstillingen og tilpasser denne til situationen. Man skal specielt være opmærksom på lufttryk og bomhøjde” forklarer Peter Gad

Danfoil den foretrukne marksprøjte

Gads maskinstation har været utroligt glade og tilfredse med deres tre ConCorde trailersprøjter fra danfoil. Derfor er Peter Gad heller ikke i tvivl om at deres næste marksprøjte også skal være fra danfoil.

Ifølge Peter Gad skyldes denne begejstring for deres danfoil marksprøjter, at de kun har haft positive oplevelser med deres trailersprøjter.

”Nu har vi haft danfoil i snart 20 år, og jeg kan simpelthen ikke komme på noget negativt at sige omkring danfoil. Vi har generelt været yderst tilfredse. Derfor er jeg heller ikke et sekund i tvivl om, at hvis vi skal have anskaffet en ny marksprøjte skal denne også være fra danfoil”

Høj kapacitet og lavt vedligehold opvejer merpris

En marksprøjte fra danfoil er ofte forbundet med en højere anskaffelsespris når du sammenligner med konkurrerende marksprøjter. Peter Gad har dog erfaret, at det er vigtigt at kigge på de samlede levetidsomkostninger når du skal sammenligne to forskellige marksprøjter.

Peter Gad har oplevet, at de samlede levetidsomkostninger er lavere ved deres ConCorde trailersprøjter fra danfoil. Han tilføjer, at de lavere samlede levetidsomkostninger specielt skyldes det lavere væskeforbrug og dermed større kapacitet samt lavere vedligeholdelsesomkostninger.

”danfoil har en højere anskaffelsespris end f.eks. Hardi og Amazone, men de penge er hurtigt tjent ind igen ved højere kapacitet og lavt vedligehold.” forklarer Peter Gad.

> Produktprogram> Hvorfor vælge danfoil?> Optimal Sprøjtning   > Nyheder> Service> Danfoil Kalkulator   > Bag om danfoil
Tlf. +45 98 67 42 33
Fax 98 67 34 88
info@danfoil.dk
Danfoil A/S
Jellingvej 14
DK-9230 Svenstrup