Forhandler login  ·  Alfabetisk index  ·  Sitemap

 • Kontakt os
  • KONTAKT OS

   - Og lad os fortælle hvordan vi kan hjælpe dig med dine sprøjteopgaver

   Ring på telefon

   +45 98 67 42 33

   eller

   udfyld vores kontaktformular >

   så kontakter vi dig.

   Find en Danfoil medarbejder >

     

   ÅBNINGSTIDER

    

        
     Man - torsdag: Kl. 08:00 - 16:00  
     Fredag: Kl. 08:00 - 13:30  
          

     

   VAGTORDNING

   Kontakt en servicemontør uden for normal åbningstid – mod et mindre gebyr.

   Vagttelefonen er åben fra uge 16 til og med uge 41.

    +45 40 43 12 33

    


 • Book et møde
  • BOOK ET MØDE

   Du kan til hver en tid booke et møde med en af danfoils konsulenter, som gerne drøfter danfoil sprøjteteknologi med dig, og beskriver hvilke konkrete fordele du vil kunne opnå ved at anvende en danfoil marksprøjte på din bedrift.

     


     

    

   Du kan booke et møde ved at udfylde formularen og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

   BOOK DIT MØDE NU >

 • Tilmeld Nyhedsbrev
  • OPTIMAL SPRØJTNING

   Tilmeld dig danfoils nyhedsmagasin Optimal sprøjtning og bliv opdateret på de seneste nyheder.


     

   Optimal sprøjtning vil løbende opdatere dig på følgende områder:

   Artikler om danfoil brugerne

   Indlæg fra danfoil brugerne og danfoil om sprøjteteknik, erfaringer, indstillinger af sprøjten, brug af kemikalier

   Indlæg plantavlskonsulenter, kemikaliebranchen, mm

   Indlæg fra demogårdene


     

   DU FÅR OGSÅ

   Nyheder fra danfoil

   Service, tips og tricks

   Information om arrangementer, messer, dyrskuer, demonstrationer, mm.

    

   TILMELD DIG HER >

 • Tjen penge på marksprøjtning
  • TJEN PENGE PÅ MARKSPRØJTNING - PRØV DANFOIL KALKULATOR


   DANFOIL KALKULATOR >
     
   BOOK ET MØDE >

   Vi har i samarbejde med Agrolab udarbejdet et beregningsskema der kigger på de omkostningsmæssige forskelle mellem en danfoil sprøjte, og en konventionel sprøjte. Klik på linket ovenfor og se dine besparelsesmuligheder med en danfoil sprøjte - tallene taler vist for sig selv.


     

 
Du er her: Home Nyheder Nyheder Mulighed for kemireduktion
Tilmeld Nyhedsbrev

Hurtige Links

Brochurer »

Bestil materiale »

Forhandlerlisten »

Book en demo »

Video »

Mulighed for kemireduktion

Af: Hans Chr. Juel, danfoil

Med danfoil sprøjteteknologi sikres en effektiv sprøjtning og stor kapacitet, der til en lang række sprøjteopgaver gør det muligt at reducere forbruget af kemikalier, i forhold til den mængde, som ville være valgt til en konventionel sprøjte. Med kemireduktion, er det næsten umuligt at lave en konkret tabel, et skema eller lign., da vejrforhold, temperatur og andre forhold varierer fra år til år, ligesom de geografiske forhold skal tages i betragtning. Dog er det sikkert, at man kan reducere på mange af de midler der er til rådighed.

Vi har inddelt i følgende punkter. 1. Ingen reduktion 2. Mulighed for reduktion 3. Nødvendig reduktion.

1. Ingen reduktion

Det har altid været vores anbefaling, at ved alle jordmidler er der ingen reduktion. Her skal man have den tildelte mængde aktive stof jævnt fordelt. Med en luftsprøjte har man muligheden for at komme ind inder jordknolde og sten, og få tildelt det aktive stof og dermed max effekt. Ligeledes med de fleste minimidler, er der ingen anbefaling for reduktion. Vores erfaring er, at større sprøjtesikkerhed evt. under ugunstige forhold er at foretrække, frem for en reduktion.

2. Mulighed for reduktion

Her har vi en stor gruppe af midler, der strækker sig fra kontaktmidler, systemiske midler, blandingsmidler, svidningsmidler m. m. Fælles for dem alle er, at man ikke kan gøre skade direkte på afgrøden, eller få dårlig effekt, men kan "spilde" penge unødigt ved at sprøjte med normal dosering. For de fleste af midlerne gælder, at der er stor mulighed for at reducere fra 5 til 40 % af den anbefalet mængde. Her kan vi henvise til vores doseringsvejledning på vores hjemmeside www.danfoil.dk. Der skal selvfølgelig vurderes i hvert enkelt tilfælde, hvor stor reduktion skal være i forhold til temperatur, vejrforhold, ukrudtstryk, afgrødestadie m.m. For nye brugere vil vi anbefale at starte med en reduktion med halvdelen af den % besparelse man har vurderet, derefter 25 %, og derefter resten til den opnåede besparelse. Skulle man komme så langt ned i dosering, at virkningen har været i underkanten under de givne forhold, så ved man hvor undergrænsen er. Et godt råd: Prøv tingene af.

3. Nødvendig reduktion

Her vil vi omtale nogle midler og sammensætninger, hvor der er nødvendigt ved reduktion for ikke at skade afgrøden med efterfølgende tab. Der er mange der bruger blandingen Hussar + Ally og olie. Her skal man undlade olie, erstatte den med sprede klæbemiddel og sænke dosis på Husar med 5 % for at undgå for kraftig virkning. Bruger man midlet Broadway WG, hvor der anbefales tilsætning af aditivet PG 26 N med 0,5 l, skal man reducere aditivet til 0,25 l. Ligesom vækstreguleringsmidlerne CCC 750 og Modus CC midlerne, vil vi som standard anbefale, at nedsætte dosis fra 5- 10 % for undgå for kraftigt virkning. Vores erfaring med Modus er, at her skal man reducere med 20 til 25 % af den anbefalede dosis, måske mere ved optimale sprøjtebetingelser.

Vi håber det kan give jer inspiration til at nedbringe doseringen for den kommende sprøjtesæson. Vi står gerne til rådighed med yderligere vejledninger og anbefalinger.

God sprøjtesæson!

> Produktprogram> Hvorfor vælge danfoil?> Optimal Sprøjtning   > Nyheder> Service> Danfoil Kalkulator   > Bag om danfoil
Tlf. +45 98 67 42 33
Fax 98 67 34 88
info@danfoil.dk
Danfoil A/S
Jellingvej 14
DK-9230 Svenstrup