Forhandler login  ·  Alfabetisk index  ·  Sitemap

 • Kontakt os
  • KONTAKT OS

   - Og lad os fortælle hvordan vi kan hjælpe dig med dine sprøjteopgaver

   Ring på telefon

   +45 98 67 42 33

   eller

   udfyld vores kontaktformular >

   så kontakter vi dig.

   Find en Danfoil medarbejder >

     

   ÅBNINGSTIDER

    

        
     Man - torsdag: Kl. 08:00 - 16:00  
     Fredag: Kl. 08:00 - 13:30  
          

     

   VAGTORDNING

   Kontakt en servicemontør uden for normal åbningstid – mod et mindre gebyr.

   Vagttelefonen er åben fra uge 16 til og med uge 41.

    +45 40 43 12 33

    


 • Book et møde
  • BOOK ET MØDE

   Du kan til hver en tid booke et møde med en af danfoils konsulenter, som gerne drøfter danfoil sprøjteteknologi med dig, og beskriver hvilke konkrete fordele du vil kunne opnå ved at anvende en danfoil marksprøjte på din bedrift.

     


     

    

   Du kan booke et møde ved at udfylde formularen og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

   BOOK DIT MØDE NU >

 • Tilmeld Nyhedsbrev
  • OPTIMAL SPRØJTNING

   Tilmeld dig danfoils nyhedsmagasin Optimal sprøjtning og bliv opdateret på de seneste nyheder.


     

   Optimal sprøjtning vil løbende opdatere dig på følgende områder:

   Artikler om danfoil brugerne

   Indlæg fra danfoil brugerne og danfoil om sprøjteteknik, erfaringer, indstillinger af sprøjten, brug af kemikalier

   Indlæg plantavlskonsulenter, kemikaliebranchen, mm

   Indlæg fra demogårdene


     

   DU FÅR OGSÅ

   Nyheder fra danfoil

   Service, tips og tricks

   Information om arrangementer, messer, dyrskuer, demonstrationer, mm.

    

   TILMELD DIG HER >

 • Tjen penge på marksprøjtning
  • TJEN PENGE PÅ MARKSPRØJTNING - PRØV DANFOIL KALKULATOR


   DANFOIL KALKULATOR >
     
   BOOK ET MØDE >

   Vi har i samarbejde med Agrolab udarbejdet et beregningsskema der kigger på de omkostningsmæssige forskelle mellem en danfoil sprøjte, og en konventionel sprøjte. Klik på linket ovenfor og se dine besparelsesmuligheder med en danfoil sprøjte - tallene taler vist for sig selv.


     

 
Du er her: Home Nyheder Nyheder Reducering af kemikalier ved hjælp af pletsprøjtning
Tilmeld Nyhedsbrev

Hurtige Links

Brochurer »

Bestil materiale »

Forhandlerlisten »

Book en demo »

Video »

Reducering af kemikalier ved hjælp af pletsprøjtning

Med den rigtige indstilling kombineret med nye arbejdsgange og en stærk vilje sparer Thor Kofoed op til 25-30% på kemikalieudgiften hvert år ved brug af en danfoil ConCorde 24M med injektionssystem.

Thor Kofoed fra Nexø på Bornholm har de sidste fem år benyttet sig af en kemikaliebesparelsesteknik, som giver ham nogle gode muligheder både i forhold til det miljømæssige, men for ham som driftsleder, så er det mere et spørgsmål om økonomi, da der er store besparelser at hente. 

Thor Kofoed er gået sammen med en anden landmand og tilsammen har de ca. 400 hektar, der skal sprøjtes hvert år. De har nyligt investeret i en ny danfoil sprøjte, da de nu er tre, der skal køre sammen, og er derfor oppe på ca. 600 hektar til næste år.

Grunden til at valget faldt på en sprøjte fra danfoil er, at den giver muligheden for at pletsprøjte, og på den måde behøver man ikke at behandle hele marken, men kun de pletter, hvor der er ukrudt.

"Med den viden vi har i dag, var danfoil sprøjten et godt valg, og vi har derfor også valgt at investere i en ny danfoil med endnu mere teknik, fordi det er den vej man kan hente økonomiske fordele for at få et bedre dækningsbidrag pr. hektar"

Pletsprøjtningsteknikken – en ny form for tankegang

Som udgangspunkt skal man være meget bedre til at planlægge sine sprøjtninger, derudover skal man kende sin mark. Her er det ikke nok bare at køre forbi den, men man skal ind og se i sin mark, og se hvad der er i den, for på den måde at lave den bedste planlægning, når der skal sprøjtes. En god planlægning betyder ligeledes, at man kun behøver at komme i marken én gang, og pletsprøjte for det ukrudt, der befinder sig i marken. Det betyder, at man kun sprøjter de steder det er nødvendigt og ikke hele marken.

"Det kan være at ukrudtet er større nogle steder i marken end andre, og det vil sige, de steder hvor ukrudtet er mindre kan man reducere doseringen, hvis forholdene er til det. Det er sådan nogle ting, som danfoil sprøjten er eminent til, fordi du kan danne dig et kort over marken, og nogle steder kan man reducere med 10-30% og alligevel have en effektiv bekæmpelse"

Det er dog stadig vigtigt at være opmærksom på vejr og vind forholdene, man kan reducere pesticidkoncentrationen med op til 30%, hvis man er villig til at stå tidlig op, og sprøjte i de tidlige timer på dagen.

Det er især ved pletsprøjtning, hvor Thor Kofoed henter rigtig meget i form af besparelser. Ved eksempelvis græsukrudt kører han ca. med halv dosis af laveste. Nogen gange er det nok, og andre gange ikke. Derfor benytter Thor Kofoed sig af testkit, hvor han fem dage efter en sprøjtning tager en test, og derud fra kan se, om ukrudtet skal have 10%, 20% eller 30% mere, hvis ikke det har fået nok. Thor Kofoed anbefaler klart at benytte sig af testkits, da det sagtens kan betale sig. Ud fra Thor Kofoeds erfaringer, hvis en eller to pletter ukrudt ikke har fået nok, så har alle de andre pletter heller ikke.

Hvor mange besparelser er der i planlægning?

Thor Kofoed sparer meget på kemikalieforbruget og på grund af, at det er en danfoil sprøjte, sparer han ligeledes på vandforbruget, men det er især grundet danfoils injektionssystem, hvor besparelserne kan mærkes. Selvom en danfoil sprøjte er dyr i forhold til mange andre sprøjter, er Thor Kofoeds erfaring, at denne merudgift hurtigt er tjent hjem.

Det kan især ses ud fra behandlingsindekset (BI), hvor meget Thor Kofoed sparer på pesticidforbruget. Han ligger langt under normen, og ligeledes under det anbefalede. Thor Kofoed har mange specialafgrøder, og derfor ligger han med en BI på 1,6, hvor ham han kører sammen med ligger under 1,6. Med et landsgennemsnit i 2010 på omkring 2,3, kan det konkluderes, at Thor Kofoed sparer meget på kemikalier ved at planlægge sine sprøjtninger og kontrollere sine marker.

Der skal fokuseres på viljen, hvis man vil spare

Thor Kofoed mener, at de landmænd som sætter sig for at lære denne teknologi, helt klart kun vil få gavn af det, men hvis man ikke har viljen til at omlægge sine arbejdsgange og tænke anderledes end det man er vant til, så er det ikke en mulighed han vil anbefale.

"Det kræver nogle helt andre arbejdsgange og nogle helt andre tankegange, men de er virkelig godt betalt"

Hvis man sætter sig for, at prøve denne teknologi, kan man gøre mange af tingene med den sprøjte man har, og på den måde øve sig for at se, om man kan ændre sine arbejdsgange og tankegange. Derefter vil en god skoling og en god hjælp i starten gøre, at man allerede efter en måneds tid vil være i besiddelse af den viden, der er nødvendigt. Derefter bør man have lidt hjælp til at planlægge, og efterfølgende er det kun den erfaring, man får, som gør en bedre.

"Det går meget hurtigt og det er meget nemt, når man først kommer ind i det, og er kommet ud af de gamle vaner"

> Produktprogram> Hvorfor vælge danfoil?> Optimal Sprøjtning   > Nyheder> Service> Danfoil Kalkulator   > Bag om danfoil
Tlf. +45 98 67 42 33
Fax 98 67 34 88
info@danfoil.dk
Danfoil A/S
Jellingvej 14
DK-9230 Svenstrup