Forhandler login  ·  Alfabetisk index  ·  Sitemap

 • Kontakt os
  • KONTAKT OS

   - Og lad os fortælle hvordan vi kan hjælpe dig med dine sprøjteopgaver

   Ring på telefon

   +45 98 67 42 33

   eller

   udfyld vores kontaktformular >

   så kontakter vi dig.

   Find en Danfoil medarbejder >

     

   ÅBNINGSTIDER

    

        
     Man - torsdag: Kl. 08:00 - 16:00  
     Fredag: Kl. 08:00 - 13:30  
          

     

   VAGTORDNING

   Kontakt en servicemontør uden for normal åbningstid – mod et mindre gebyr.

   Vagttelefonen er åben fra uge 16 til og med uge 41.

    +45 40 43 12 33

    


 • Book et møde
  • BOOK ET MØDE

   Du kan til hver en tid booke et møde med en af danfoils konsulenter, som gerne drøfter danfoil sprøjteteknologi med dig, og beskriver hvilke konkrete fordele du vil kunne opnå ved at anvende en danfoil marksprøjte på din bedrift.

     


     

    

   Du kan booke et møde ved at udfylde formularen og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

   BOOK DIT MØDE NU >

 • Tilmeld Nyhedsbrev
  • OPTIMAL SPRØJTNING

   Tilmeld dig danfoils nyhedsmagasin Optimal sprøjtning og bliv opdateret på de seneste nyheder.


     

   Optimal sprøjtning vil løbende opdatere dig på følgende områder:

   Artikler om danfoil brugerne

   Indlæg fra danfoil brugerne og danfoil om sprøjteteknik, erfaringer, indstillinger af sprøjten, brug af kemikalier

   Indlæg plantavlskonsulenter, kemikaliebranchen, mm

   Indlæg fra demogårdene


     

   DU FÅR OGSÅ

   Nyheder fra danfoil

   Service, tips og tricks

   Information om arrangementer, messer, dyrskuer, demonstrationer, mm.

    

   TILMELD DIG HER >

 • Tjen penge på marksprøjtning
  • TJEN PENGE PÅ MARKSPRØJTNING - PRØV DANFOIL KALKULATOR


   DANFOIL KALKULATOR >
     
   BOOK ET MØDE >

   Vi har i samarbejde med Agrolab udarbejdet et beregningsskema der kigger på de omkostningsmæssige forskelle mellem en danfoil sprøjte, og en konventionel sprøjte. Klik på linket ovenfor og se dine besparelsesmuligheder med en danfoil sprøjte - tallene taler vist for sig selv.


     

 
Danfoils sprøjtekoncept Eurofoil og de små dråber Anvendelse i praksis - Det er enkelt! Afdrift Vejledende sprøjteteknik Vejledende doseringsforslag

Hurtige Links

Brochurer »

Bestil materiale »

Forhandlerlisten »

Book en demo »

Video »

Anvendelse i praksis Det er enkelt!

I det følgende gennemgås de parametre der er central for den korrekte anvendelse af danfoilsprøjte 

Bomhøjde

Den vejledende bomhøjde er 60-70 cm over afgrøden.

Som det fremgår af nedenstående figur, skal sprøjteføreren for at opnå den mest effektive sprøjtning være opmærksom på, at forstøverens kastelængde reduceres ved kørsel i modvind. Derfor skal bomhøjden ved kørsel i modvind være lavere end ved kørsel i medvind.

Den rette højde afgøres af sprøjteføreren, der ved selvsyn let finder den for sprøjtningen mest hensigtsmæssige bomhøjde. Kommer vinden ind skråt forfra, skal den side af bommen, som er i vindsiden, være lavere end den anden bomside. Vejledende kørselshastighed er 6-7 km/t. Ved sprøjtning i tætte afgrøder samt ved roe-sprøjtninger anbefales lidt lavere kørehastighed.

Lufttryk

Indstilling af lufttryk kan aflæses af kurven nedenfor og af vor sprøjtevejledning. Kurven må kun betragtes som vejledende, idet forholdene på sprøjtetidspunktet kan medføre, at sprøjtens indstilling må ændres. Det er vigtigt at være opmærksom på, at lufttrykket skal afpasses efter afgrødens højde, udviklingstrin og efter vindforholdene m.m.

Kurve over lufttryk

Vær også opmærksom på, at dråbespektret fra en Eurofoil®-forstøver alene afhænger af lufttrykket og ikke af væskemængden. Dette betyder, at et væske-forbrug på mellem 20-100 l/ha ikke ændrer dråbespektret, såfremt lufttrykket er uændret.

Lufttrykket i bommen har betydning for både sprøjtevæskens forstøvning, sprøjte-væskens nedtrængning i afgrøden, og risikoen for afdrift. Derfor skal følgende generelle anvisninger følges:

Ved sprøjtning på bar jord og i lave afgrøder (stadie 1-5) skal der altid sprøjtes med et lavt lufttryk (10-13 cm VS). Denne indstilling giver større dråber og mindsker risikoen for vindafdrift. Bomhøjden indstilles så sprøjtedouchen netop rører jorden (planterne eller små plantedele på jorden skal bevæges let af luftstrømmen fra sprøjten).

Under forhold, hvor der er øget risiko for vindafdrift, skal sprøjteføreren være meget opmærksom på lufttryk og bomhøjde.

 

Ved sprøjtning i roer skal vejledningen for sprøjtning på bar jord og i lave afgrøder anvendes - se overfor.

Ved sprøjtning i korn kan der være tale om ukrudtssprøjtninger og de første svampe­sprøjtninger (stadie 1-5). Her skal sprøjt­ningen udføres med lavt lufttryk, så plan­terne bevæges let af luften. Lufttrykket må derfor ikke være så højt, at afgrøden "tromles ned".

Er kornafgrøden i stadie 6-10, skal lufttryk­ket øges for at få flere små dråber, bedre nedtrængning i afgrøden og dermed bed­re dækning på planterne. De sidste sprøjt­ninger stadie 10-11 skal udføres med et lufttryk på ca. 20 cm VS.

Vi plejer at sige, at sprøjtningen skal ske ved anvendelse af et lufttryk, der bevirker at afgrøden bevæger sig let for luftstrøm­men. Herved bliver det muligt for sprøjte­væsken at trænge ned i afgrøden. Er luft­trykket derimod for højt, vil dette bevirke, at afgrøden lukker, hvorved douchen ram­mer en mur, og ingen virkning får i afgrø­den. I stedet vil den efterlade muligheden for afdrift.

Ved sprøjtning i kartofler skal de første sprøjtninger udføres med lave lufttryk. I takt med at afgrødemassen øges, som i de sidste skimmelsprøjtninger op til ned­visning, hæves lufttrykket for at ende ved ca. 25 cm VS.

Indstillinger og forslag til kemikalieforbrug

Anbefalinger til dosering

Som den eneste producent af mark-sprøjter udarbejder danfoil a/s vejledninger vedrørende indstilling af danfoil-sprøjten til forskellige sprøjteopgaver. Tilsvarende udarbejdes der vejledende doseringsforslag. Dertil kommer, at danfoil er i stand til at yde rådgivning i sprøjtesæsonen.

Danfoils anbefalinger tager udgangspunkt i mange års erfaringer fra sprøjteforsøg udført såvel i Danmark som i flere europæiske lande, kombineret med en meget betydningsfuld erfaring, opnået af – og indsamlet fra de ca. 1200 brugere af danfoil-sprøjten igennem mange år. Disse erfaringer indsamles løbende dels gennem vor rådgivningsservice og dels på bruger-møder, der afholdes med jævne mellemrum.

Den vejledende doseringsforslag kan rekvireres hos danfoil på tlf: 98 67 42 33.

 

 

> Produktprogram> Hvorfor vælge danfoil?> Optimal Sprøjtning   > Nyheder> Service> Danfoil Kalkulator   > Bag om danfoil
Tlf. +45 98 67 42 33
Fax 98 67 34 88
info@danfoil.dk
Danfoil A/S
Jellingvej 14
DK-9230 Svenstrup