Forhandler login  ·  Alfabetisk index  ·  Sitemap

 • Kontakt os
  • KONTAKT OS

   - Og lad os fortælle hvordan vi kan hjælpe dig med dine sprøjteopgaver

   Ring på telefon

   +45 98 67 42 33

   eller

   udfyld vores kontaktformular >

   så kontakter vi dig.

   Find en Danfoil medarbejder >

     

   ÅBNINGSTIDER

    

        
     Man - torsdag: Kl. 08:00 - 16:00  
     Fredag: Kl. 08:00 - 13:30  
          

     

   VAGTORDNING

   Kontakt en servicemontør uden for normal åbningstid – mod et mindre gebyr.

   Vagttelefonen er åben fra uge 16 til og med uge 41.

    +45 40 43 12 33

    


 • Book et møde
  • BOOK ET MØDE

   Du kan til hver en tid booke et møde med en af danfoils konsulenter, som gerne drøfter danfoil sprøjteteknologi med dig, og beskriver hvilke konkrete fordele du vil kunne opnå ved at anvende en danfoil marksprøjte på din bedrift.

     


     

    

   Du kan booke et møde ved at udfylde formularen og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

   BOOK DIT MØDE NU >

 • Tilmeld Nyhedsbrev
  • OPTIMAL SPRØJTNING

   Tilmeld dig danfoils nyhedsmagasin Optimal sprøjtning og bliv opdateret på de seneste nyheder.


     

   Optimal sprøjtning vil løbende opdatere dig på følgende områder:

   Artikler om danfoil brugerne

   Indlæg fra danfoil brugerne og danfoil om sprøjteteknik, erfaringer, indstillinger af sprøjten, brug af kemikalier

   Indlæg plantavlskonsulenter, kemikaliebranchen, mm

   Indlæg fra demogårdene


     

   DU FÅR OGSÅ

   Nyheder fra danfoil

   Service, tips og tricks

   Information om arrangementer, messer, dyrskuer, demonstrationer, mm.

    

   TILMELD DIG HER >

 • Tjen penge på marksprøjtning
  • TJEN PENGE PÅ MARKSPRØJTNING - PRØV DANFOIL KALKULATOR


   DANFOIL KALKULATOR >
     
   BOOK ET MØDE >

   Vi har i samarbejde med Agrolab udarbejdet et beregningsskema der kigger på de omkostningsmæssige forskelle mellem en danfoil sprøjte, og en konventionel sprøjte. Klik på linket ovenfor og se dine besparelsesmuligheder med en danfoil sprøjte - tallene taler vist for sig selv.


     

 
Danfoils sprøjtekoncept Eurofoil og de små dråber Anvendelse i praksis - Det er enkelt! Afdrift Vejledende sprøjteteknik Vejledende doseringsforslag

Hurtige Links

Brochurer »

Bestil materiale »

Forhandlerlisten »

Book en demo »

Video »

Eurofoil® og de små dråber

Fremtidens sprøjtekoncept

Eurofoil® forstøveren blev første gang introduceret i 1999 som afløser for den velkendte danfoil forstøver. Eurofoil® forstøveren blev udviklet på baggrund af erfaringer fra danfoil kunderne samt forskningsinstitutioner og giver en række fordele ift. den konventionelle dyse.

Eurofoil®-forstøveren er patentbeskyttet

I den store offentlighed gives der ofte udtryk for forundring over, at danfoil forstøvere, som producerer mange små dråber, ikke samtidig skaber grundlag for stor afdrift. Generelt er små dråber jo meget vindfølsomme. Hertil har vi altid svaret, at det både ved forsøg og i det daglige arbejde i marken er påvist, at danfoil luftsprøjten ikke efterlader stor afdrift. Dog forudsættes, at sprøjten håndteres efter de givne og enkle vejledninger. I det efterfølgende vil vi prøve at forklare dette.

I udviklingsarbejdet med Eurofoil® forstøveren er der gennemført analyser af forstøverens dråbespektre ved forskellige lufttryk. Dette er sket ved Danmarks JordbrugsForskning, Forskningscenter Bygholm, Horsens. Undersøgelserne er gennemført med TeeJet dyse XR 110-04 fladsprededyse som reference.

Analyserne omfatter bl.a. en situation, hvor der er størst chance for afdrift, nemlig hvor der sprøjtes på bar jord eller ukrudtssprøjtning af lav vækst. Forskningscenter Bygholm har i undersøgelsesrapporten konkluderet:

 • at Eurofoil® ’en producerer et større antal små dråber (100 μm) end standarddysen, men at Eurofoil®’en samtidig har en energi, der er så meget højere end standarddysen, der betyder, at dråber fra Eurofoil®’en har større mulighed for at nå jorden uden at drive væk.
 • at Eurofoil®’en producerer et lavere antal dråber under 200 μm end standarddysen, men stadig har dobbelt så stor energi som XR 110-04 standard fladsprededysen.
 • at middeldråbestørrelsen er næsten 20% større end middeldråbestørrelsen fra standard dysen.
 • at Eurofoil® -forstøveren har et større spænd af dråbestørrelser.
 • at Eurofoil®-forstøveren har en højere hastighed på de små dråber

 

Små dråber er nyttige, da de giver en bedre og mere ensartet afsætning på bladet. Store dråber har derimod tendens til at løbe af bladet når de har ramt – hvis de overhovedet rammer. For at opnå den mest effektive sprøjtning vil man derfor gerne opnå så mange små dråber som muligt og samtidig undgå afdrift – det er muligt med EuroFoil ® forstøveren – fordi lufttrykket sørger for at give de små dråber den nødvendige hastighed.

 

 

Som det fremgår af de ovenstående grafer og af afsnittet om afdrift – kan Eurofoil®’en med succes producere små dråber, når disse blot kombineres med tilstrækkelig energi til at bringe dråberne sikkert ned mod jorden eller i afgrøden. Vi ser her på figurerne, at op til en dråbestørrelse på 400μm har Eurofoil® forstøveren større hastighed og derved mindre risiko for afdrift. Samtidig har forstøveren mere ensartet dråbestørrelse. Den almindelige opfattelse, at de små dråber fra Eurofoil®-forstøveren giver stor afdrift, er derfor langt fra korrekt. Det er dokumenteret ved flere forsøg, at danfoil luftsprøjten har afdrift på niveau med sammenlignelige marksprøjter på markedet.

Dråbespektret

Dråbespektret på Eurofoil® forstøveren er over flere omgange blevet testet af danske og udenlandske forsknings-institution, herunder JKI fra Tyskland. Man har testet ved forskellige lufttryk og studierne viser at dråbespektret alene afhænger af lufttrykket og ikke af væske-mængden. Dette betyder at et væskeforbrug på mellem 20-100 l/ha ikke ændrer dråbe-spektret. Såfremt lufttrykket er uændret.

Ved den seneste analyse blev dråbespektret fra to konventionelle dyser ligeledes analyseret (TeeJet XR110-04 og DG 110-04). Resultatet af målingen af dråbestørrelsen i en afstand af 50 cm under forstøveren viste, at andelen af dråber under 100 og 200 um procentvis var højere, end hvad der blev målt fra de sammenlignede konventionelle dyser. Her skal man bemærke sig, at såfremt det skal være muligt at anvende væske- og kemikaliebesparende teknik, må dette være resultatet for, at man skal kunne sikre en tilstrækkelig dækning af sprøjtemålet.

Sprøjtning med en lav væske og kemikaliemængde stiller krav om et vist antal dråber, for at man kan være i stand til at dække målet tilstrækkeligt. Dette antal kan kun estimeres og er i højeste grad afhængig af af den akutelle sprøjte-situation i marken. Faktorer som sprøjte-målet, afgrødetæthed og dækning, kon-kurrencen mellem afgrøde og ukrudt, behovet for plantebeskyttelsesbehandling, Type af pesticid og vejrbetingelser skal nøjes tages med i betragtning ved plan-lægning forud for hver sprøjteopgaves start.

Eurofoil® vs. Konventionel dyse

Ved anvendelse af konventionel sprøjteteknik opfattes små og store dråbers egenskaber således:

 

Disse egenskaber kan ikke umiddelbart findes ved anvendelse af danfoil’s luftsprøjte, idet luftsprøjtens virkemåde resulterer i, at dråberne tilføres energi, hvorved de uheldige egenskaber ved de små dråber elimineres. Det drejer sig om forhold som vindfølsomhed, nedtrængningsevne og bevægelsesenergi.

Danfoil-konceptet – ved anvendelse af Eurofoil® forstøveren – elimineres således ikke alene de uheldige egenskaber ved de små dråber, men kombinerer også fordelene ved de små og store dråber.

I efterfølgende skitse vises forskellene på sprøjtedoucher fra en konventionel dyse og fra en Eurofoil®-forstøver.

Meget små dråber kan være svære at styre. De bliver hængende i luften som en tåge, der i stille vejr vil strække sig som en lang "hale" efter sprøjten. Selv meget ringe vind kan føre så fine dråber på afveje. Afdriften er større over lave og åbne afgrøder end over høje tætte, der kan fange de små dråber.danfoil luftsprøjten blander væske og luft i forstøveren. En luftstrøm river sprøjtevæsken i små dråber og fører dem med ned i afgrøden. Lufthastigheden, der bestemmer dråbestørrelsen kan varieres. Takket være dråbernes høje hastighed, mindskes afdriften, og afgrøden rammes mere præcist.
> Produktprogram> Hvorfor vælge danfoil?> Optimal Sprøjtning   > Nyheder> Service> Danfoil Kalkulator   > Bag om danfoil
Tlf. +45 98 67 42 33
Fax 98 67 34 88
info@danfoil.dk
Danfoil A/S
Jellingvej 14
DK-9230 Svenstrup