Forhandler login  ·  Alfabetisk index  ·  Sitemap

 • Kontakt os
  • KONTAKT OS

   - Og lad os fortælle hvordan vi kan hjælpe dig med dine sprøjteopgaver

   Ring på telefon

   +45 98 67 42 33

   eller

   udfyld vores kontaktformular >

   så kontakter vi dig.

   Find en Danfoil medarbejder >

     

   ÅBNINGSTIDER

    

        
     Man - torsdag: Kl. 08:00 - 16:00  
     Fredag: Kl. 08:00 - 13:30  
          

     

   VAGTORDNING

   Kontakt en servicemontør uden for normal åbningstid – mod et mindre gebyr.

   Vagttelefonen er åben fra uge 16 til og med uge 41.

    +45 40 43 12 33

    


 • Book et møde
  • BOOK ET MØDE

   Du kan til hver en tid booke et møde med en af danfoils konsulenter, som gerne drøfter danfoil sprøjteteknologi med dig, og beskriver hvilke konkrete fordele du vil kunne opnå ved at anvende en danfoil marksprøjte på din bedrift.

     


     

    

   Du kan booke et møde ved at udfylde formularen og vi vil kontakte dig hurtigst muligt.

   BOOK DIT MØDE NU >

 • Tilmeld Nyhedsbrev
  • OPTIMAL SPRØJTNING

   Tilmeld dig danfoils nyhedsmagasin Optimal sprøjtning og bliv opdateret på de seneste nyheder.


     

   Optimal sprøjtning vil løbende opdatere dig på følgende områder:

   Artikler om danfoil brugerne

   Indlæg fra danfoil brugerne og danfoil om sprøjteteknik, erfaringer, indstillinger af sprøjten, brug af kemikalier

   Indlæg plantavlskonsulenter, kemikaliebranchen, mm

   Indlæg fra demogårdene


     

   DU FÅR OGSÅ

   Nyheder fra danfoil

   Service, tips og tricks

   Information om arrangementer, messer, dyrskuer, demonstrationer, mm.

    

   TILMELD DIG HER >

 • Tjen penge på marksprøjtning
  • TJEN PENGE PÅ MARKSPRØJTNING - PRØV DANFOIL KALKULATOR


   DANFOIL KALKULATOR >
     
   BOOK ET MØDE >

   Vi har i samarbejde med Agrolab udarbejdet et beregningsskema der kigger på de omkostningsmæssige forskelle mellem en danfoil sprøjte, og en konventionel sprøjte. Klik på linket ovenfor og se dine besparelsesmuligheder med en danfoil sprøjte - tallene taler vist for sig selv.


     

 
Du er her: Home Danfoilsprøjten har fået en gødningslinie

Hurtige Links

Brochurer »

Bestil materiale »

Forhandlerlisten »

Book en demo »

Video »

Danfoilsprøjten har fået en gødningslinje

Planteavler Hans Christian Jensens Danfoil-sprøjte spreder gødning i en særlig gødningslinje

Skrevet af: Jens Frandsen, Maskinbladet

Link til artiklen

Flydende gødning i den ene sprøjtelinje og kemi i den anden. Sådan ser planteavler Hans Christian Jensens nye trailersprøjte fra Danfoil ud.

Danfoils særlige forstøvningsteknik, der ikke gør brug af de traditionelle dyser, betyder, at den ikke umiddelbart kan bruges som gødningssprøjte.

Men når man nu som Hans Christian Jensen er glad for Danfoils luftsprøjte og samtidigt gerne vil bruge den til at sprede flydende gødning, er løsningen ganske enkelt at sætte en ekstra sprøjtelinje med konventionelle dyser på bommen.

Og det har Danfoil så gjort på den Danfoil Concorde 24 M, der siden maj 2011 har kørt på Hans Christian Jensens marker ved Storebælt.

- Jeg har haft forskellige sprøjter i årenes løb, men jeg har altså svært ved at undvære luftsprøjten, siger han og viser den række dyser, der gør det muligt at sprede gødning.

Dette arbejde kræver en væsentlig større pumpekapacitet, og derfor har Danfoil monteret en separat pumpe til gødningslinjen.

Hans Christian Jensen driver 550 hektar traditionel planteavl med frøgræs, raps, hvede og byg på sin bedrift Ølandsgaarden ved Kirke Stillinge på Vestsjælland.

De store arealer med forskellige afgrøder gør luftsprøjten særdeles velegnet, idet Danfoils injektionssystem sparer på vandmængderne og kan levere op til seks forskellige slags kemikalier.

Men Hans Christian Jensen mener, at tre forskellige slags kemi er nok og har nøjes derfor med at have to sprøjtemidler med på sprøjten og - når der er behov for det - have et tredje middel blandet op i den 3.000 liter store tank.

- Injektionssystemet gør, at jeg kan give problemukrudtet et særligt middel lige netop dér, hvor der er brug for det siger han og tilføjer:

- Og luftsprøjtens teknik gør, at jeg kan sprøjte 80 til 100 hektar på en tankfuld, fordi den fine forstøvning gør, at jeg ikke bruger ret store vandmængder. Og doseringen er klart lavere.

Nemt at skifte

Han Christian Jensens Concorde er udstyret med den ny sprøjtestyring, PC-SprayController V1, som styrer alle sprøjtens funktioner, der er tilgængelige via en 10 tommer touch skærm, og med SC-joysticket har han de vigtigste funktioner ved hånden.

- Visse præparater må man godt bruge i vandnære områder, mens andre er forbudt. Så er det nemt at skifte fra det ene til det andet, fortæller Hans Christian Jensen om systemet, hvor man også kan ændre på doseringen på computeren til sprøjtestyringen i førerhuset.

Indholdet på skærmen kan ændres alt efter hvor detaljerede informationer, man ønsker.

- Skærmen er nem at betjene, og der er et godt overblik over hvilke funktioner, der er i drift, forklarer Hans Christian Jensen.

Systemet indeholder også forskellige alarmer, der advarer om eksempelvis lav væskestand i tanken, eller om der er fejl på sensorer.

Savner indstillingsmuligheder

Med til styringen hører en GPS, der også styrer afblændingen af bommes syv sektioner.

Hans Christian Jensen er godt tilfreds med sin GPS, der er af mærket Teejet. Men han savner dog lidt flere indstillingsmuligheder. Som det er nu, kan han kun vælge mellem et overlap på henholdsvis 100 procent, 50 procent og nul procent.

Ifølge Martin Damsgaard fra Danfoil er man her opmærksom på problemet og forventer, at den amerikanske producent snart kommer med en opdatering af systemet.

En indbygget højtryksrenser på sprøjten betyder, at Hans Christian Jensen kan vaske sin sprøjte ude i marken og køre hjem med en ren maskine.

- Vandbeholderen rummer 250 liter, og det er endda nok til, at traktoren også kan få sig en tur, tilføjer han.

Nøjes med at regulere lufttrykket

Mens andre i Hans Christian Jensens erfa-gruppe diskuterer, hvilken vinkling og dysestørrelse, de skal bruge på deres almindelige sprøjter for at mindske afdriften, kan Hans Christian Jensen nøjes med at regulere lufttrykket.

Vandmængden er nemlig konstant, mens vanddråbernes størrelse - og dermed den enkelte dråbes tyngde - afhænger af den luftmængde, som sendes forbi den særlige forstøver, kaldet Eurofoil.

Ved stigende vindstyrker justeres dråbestørrelsen op for at minimere afdriften, men Hans Christian Jensen sørger også for at holde bommen godt nede i afgrøden, når det blæser.

Jo tættere man er på overfladen, des mindre afdrift vil der være, lyder ræsonnementet fra Hans Christian Jensen.

Når planternes blade er vokset ud, kommer fordelene ved luftsprøjten for alvor frem, idet sprøjtetågens tryk stilles sådan, at planternes blade lige akkurat til løfter sig fra jorden på grund af den turbulens, som sprøjtetågen danner, når den rammer jorden.

- Og på den måde rammer man undersiden af bladene, der er langt mere modtagelig overfor kemi end oversiden, siger Hans Christian Jensen.

 

> Produktprogram> Hvorfor vælge danfoil?> Optimal Sprøjtning   > Nyheder> Service> Danfoil Kalkulator   > Bag om danfoil
Tlf. +45 98 67 42 33
Fax 98 67 34 88
info@danfoil.dk
Danfoil A/S
Jellingvej 14
DK-9230 Svenstrup